بیوگرافی تيمسار سرلشگر حسن آبشناسان

ساخت وبلاگ

مقدمه
شهيد صحرا لقبي بود كه اهالي دشت عباس به شير دلاور و زاهد شب تيمسار آبشناسان داده بودند ، چريك مسلماني كه بدون ادعا و هرگونه تظاهر و ريايي مخلصانه براي حفظ اسلام وكيان مملكت اسلامي جانفشاني كرد و در صحراي كربلاي ايران شجاعانه به درجه رفيع شهادت رسيد . او افتخار ارتش اسلام است و ايران بخود مي بالد كه چنين فرزنداني دارد . پيرو امام و رهبر خود بود و در اجراي فرمان ولايت حضرت امام (ره) به فيض شهادت كه همان آرزوي ديرينه او بود نائل آمد ...
يادش را گرامي مي داريم .
درجه : سرلشگرنام و نشان : حسن آبشناسان
فرمانده قرارگاه حمزه و لشگر 23 نيروهاي مخصوص
تاريخ تولد : 1315 محل تولد : تهران
تاريخ شهادت : 8/7/64
محل شهادت : سرسول (غرب)
زندگينامه شهيد تيمسار سرلشگر حسن آبشناسان
شهيد بزرگوار در سال 1315 در تهران و در خانواده اي مذهبي چشم به جهان گشودند
در دوران طفوليت و نوجواني با اسلام و احكام نوراني آن آشنا شده و با قرآن مجيد و نهج البلاغه انس و خويي پيدا كرده و در حد توان تكاليف شرعي خود را انجام مي دادند.
پس از طي دوره متوسطه و كسب ديپلم در سال 1336 به دانشگاه افسري وارد و در سال 1339 با درجه ستوان دومي فارغ التحصيل شده و دوره مقدماتي را درسال 1340 به پايان رساندند. اولين دوره رنج را كه در ايران تشكيل شد طي نموده و تا سال 1356 دوره هاي عالي ستاد فرماندهي را طي نموده و در اين ميان نيز دوره هاي چتر بازي وتكاوري را در داخل و خارج از كشور طي كرد .
پس از پيروز انقلاب اسلامي
پس از پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به زمينه عالي اسلامي جنگ هاي چريكي را به برادران بسيجي و سپاه ارتشيان همرزم خود آموزش داده كه در كردستان قبل از جنگ تحميلي و در تمام ناطق عملياتي بعد از جنگ بسياري از شاگردان با اخلاص ايشان با ايثار گريهاي بسيار زياد خود افتخار آفريده و به دشمن كافر بعثي فهماندند كه در اين مملكت جاي تاخت و تاز آنها نيست.
وي از اولين روزهاي جنگ تحميلي به منطقه جنوب اعزام شد و موفقيتهاي بسياري در جنگهاي نامنظم كسب و اولين اسراي اعراقي را به اسارت گرفت چندي بعد در عملياتي از ناحيه كتف مجروح شد ولي براي مداوا در بهداري توقف نكرد و از آن به بعد اهالي دشت عباس به او لقب شهيد صحرا را دادند ايشان بعلت همين فداكاري و زحمتها به فرماندهي قرارگاه حمزه سيدالشهداء منصوب گرديد وبا اتحاد صميمانه ارتش و سپاه به پيروزيهاي چشم گيري نائل شد كه پيام تاريخي امام براي رزمندگان قرارگاه را در پي داشت آخرين سمت آن شهيد بزرگوار فرماندهي لشگر 23 نيروي مخصوص بود كه قريب به چهار ماه طول كشيد .
پدر شهيد سخن مي گويد :
پسر من بسيار خوب و سربزير و مسلمان و متدين بود و نمازش را هميشه سروقت بجا مي آورد .
بعد از گرفتن ديپلم به دانشكده افسري رفت او هميشه صبور بود و نظرش اين بودكه بايد بديگران كمك كرد و بعد از انقلاب هميشه مي گفت : مانسبت به اسلام دين داريم وظيفه ما است كه به اسلام و جامعه خدمت كنيم و هميشه بفرزندانش هم سفارش مي كرد شما بايد در راه خدا باشيد و براي خدا كار كنيد و در آن جهت حركت كنيد و هميشه دنبال كمك كردن و كار خير برويد و بالاخره هم در همين راه شهيد شد و به آرزوي خودش رسيد.
همسر شهيد مي گويد :
ايشان از سال 1359 و در روزهاي جنگ در جبهه بودند.
دزفول و دشت عباس و عين خوش بيشتر در عمليات نامنظم شركت مي كردند بعد از مدتي به جبهه هاي غرب رفتند. فرمانده قرارگاه حمزه سيدالشهداء بودند و در بيشتر عمليات شركت داشتند و در عمليات والفجر دو كه طراحي عمليات از خود ايشان بود شركت داشتند و آخرين سمت ايشان فرمانده لشگر نيروي مخصوص بود كه عمليات را انجام دادند ودر اواخر اين عمليات بود كه خداوند او را بسوي خودش برد .
با اينكه كاملاً اطمينان داشتم كه روزي مي رسد كه ايشان به اين مقام بزرگ مي رسند ولي در آن روز انتظار اين خبر را نداشتم چون شب قبل خواب ديده بودم كه ايشان آمده اند و خواب هاي خوبي از ايشان ديده بودم .
ايشان براي مرخصي آمده بودند كه دوباره ايشان را در جبهه مي خواهند و يك روزبعد از شهادتش من در مدرسه بودم كه بمن خبر دادند و متوجه شدم كه همسرم شهيد شده است .
در مورد خصوصيات اخلاقي اين شهيد بزرگوار فقط چند كلمه صحبت مي كنم . روي يكي از دفترچه هاي يادداشت خودش كه براي ما آوردند ، خواندم كه نوشته بود . در ميدان نبرد اضافه بر دانشو معلومات جسارتها و لياقتها و ابتكارات در فرماندهي لازم است و واقعاً اين صفات فرماندهي را ايشان داشتند و كاملاً بدانها عمل مي كردند و در قسمت ديگر نوشته بود كه نه مرگ آنقدر ترسناك است و نه زندگي اينقدر شيرين.
كه انسان افتخار و شرافت را فداي آن سازد و در ادامه نوشته بود مرگ با افتخار بر زندگي ننگين ترجيح دارد هرگز در اين دنيا هراس نداشته باشيد و تمام اين نوشته ها را از سخنان حضرت علي و ائمه اطهار مي نوشتند . حتي طرحها و نقشه هاي جنگي همه از روي آيه هاي قرآن بود كه اين را من مطمئن هستم . و ما بعد از شهادتشان از خداوند مي خواهيم كه راهش را به همان طريقي كه بود ادامه دهيم يعني عمل نه حرف زدن و فقط طي نمودن اين راه است كه به ما التيام مي بخشد . نبودش همه را ناراحت مي كند حتي ملت ايران را چون واقعاً مثمر ثمر بود و شهادتش چون مي دانيم چه معناي دارد و در كجا هست و انشاءالله بايد شفاعت ما راهم بكند .
دست نوشته شهيد
خواب ديدم كه در روي زمين راه نمي روم تقريباً پرواز مي كنم اما پروازم اوج ندارد تقريباً دو سه متري زمين بود . مانعي در جلوي پرشم وجود آمد كه با گفتن يا علي اوج گرفتم و از مانع عبور كردم و به پرواز ادامه دادم .
از زبان مادر شهيد
پسر من خيلي خوب و مهربان و با خدا بود و يادم هست از بچگي علاقه شديدي به اسلام و اجراي دستورات الهي داشت و نماز مي خواند و روزه مي گرفت و بديگران كمك مي كرد و هميشه قرآن مي خواندو از بچگي هميشه پرچمدار اسلام بود و هر كجا كه روضه خواني بود ، سينه زني بود اول او بود و هميشه به او مي گفتم مادرجان ، پرچمداري خطرناك است . ولي او مي گفت : مادر خدا نگهدار من است . در عمليات مختلفي شركت كرد وواقعاً هم خدا نگهدار او بود تا اين اواخر كه به آرزوي خودش رسيد و پيامم به مادران شهيد اين است كه اگر فرزندانشان شهيد شدند ناراحت نباشند بخاطر خدا بايد صبر كنند بچ هاي ما شهيد هستند و ما بخاطر خدا آنها را داديم نبايد ناراحت باشيم و بايد صبر كنيم .
فرزند از پدر مي گويد :
در مورد آن مسائلي كه از اول ما خودمان را شناختيم و كم كم به اخلاق بارز و نيكوي ايشان پي برديم صحبت كنم و در مورد مسائل مختلفي كه هميشه بمن مي گفتند و هميچنين ازجمله نوشته هايي كه در يادداشتها برايمان از او باقي مانده است . پدرم اولين دوره رنجر را در ايران ديده بودند و كليه دوره هاي رزمي را با موفقيت بپايان رسانده بودند با اين حال تمام كتابهائي كه در مورد جنگ بود مطالعه كرده بودند حتي جنگ هاي ساير كشو رها را بخصوص تاريخ جنگ هاي صدر اسلام را هميشه مطالعه مي كردند و از فرامين و صحبت هاي پيامبر اكرم (ص) و حضرت علي(ع) در جنگ ها درس مي گرفتند و رشته خود ايشان جنگ هاي نامنظم بود و متخصص در عمليات كوهستان بودند واز شروع جنگ در جبهه جنوب و سپس به جبهه هاي غرب رفتند و در پاكسازيهاي زيادي با شهيد بروجردي همراه بودند بطوريكه با شهيد بروجردي پيمان اخوت و برادري بسته بودند و شهادت شهيد بروجردي اثر زيادي روي پدرم گذاشته بود.
سخناني از دوست همسنگر در مورد شهيد :
... بعد از يكي و دو هفته كه با تمام وسايل انفرادي ما را از اينجا به آنجا مي بردند .ما از دست ايشان عصباني شده اما بعدها ما با طرز رفتار و مرام ايشان خوي و انس گرفتيم و ايشان عدالت را با زيردستان خود به نحو احسن رعايت مي نمودند . و بعدها كه ما اين شخصيت را شناختيم بيشتر و بيشتر به او علاقه پيدا كرديم.
ايشان نظم خاصي چه در حيطه نظامي و چه در حيطه شخصي داشتند و اين نظم زبانزد همرزمان او بود . ما به خانه ايشان رفته بوديم ديديم تمام برنامه هاي درسي فرزندانشان را از روي نهج البلاغه و قرآن تنظيم كرده بود تيمسار آبشناسان خواندن نماز شب در منطقه جنگي هم مقيد بودند و قرآن زياد تلاوت مي كردند هيچ گاه در انظار نمي گفتند كه قرآن مي خوانم . من ابتدا ايشان را نمي شناختم و مي گفتم كه اين پيرمرد كيست كه ما بايد با او به عمليات برويم و چون مي ديدم كه ايشان براي انقلاب زياد زحمت مي كشند به ايشان علاقمند شدم . تيمسار بعضي از افراد را جذب مي كردند و عده اي را كه مضر مي ديدند دفع مي كردند . وقتي به شهادت رسيدند پدرم خبر شهادت تيمسار را به من دادند و گفتند كه <<محمد حسن يتيم شدي>>
خاطرات دوستان
تيمسار آراسته شبي را به خاطر دارد كه شهيد آبشناسان خاضعانه از اينكه خداوند قادر و توانا او را در انجام عملياتهاي متعدد دشمن شكن به پيروزي رسانده ، به درگاه احديت شكرگزاري مي نمايد و خاشعانه ازخداوند مي خواهد كه او را به جوار خويش فرا خواند تا اينكه فرداي همان شب يعني در تاريخ 8/7/64 حضرت باري تعالي دعاي بنده خاص خود را اجابت كرد و او به لقاءالله پيوست .
آقاي خرمي نقل مي كنند :
ما با يك عده نيروي مخصوصي (23نوحد ) كه عمليات مي كرديم در محلي به نام دهليز كه مشرف به دشت عباس بود و شب براي زدن تانك حركت كرديم . همه دراز كشيده بوديم و تيراندازي مي كرديم دو نفر هم به طرف يك شيار براي زدن تانكها رفتند من بالاي سرم يك عراقي كه سيمونف نام داشت ديدم از الطاف خدا بود كه او به ما تيراندازي نكرد در حين تيراندازي تيمسار زخمي شد . ما لبه پرتگاه تيراندازي مي كرديم به من گفت كه پشت مرا نگاه كن و گفتم كه شما زخمي شديد و ايشان براي اينكه روحيه بچه ها تضعيف نشود به كسي چيزي نگفت و بچه ها بعداً فهميدند كه ايشان زخمي شدند .
در قرارگاه حمزه هميشه از همه جلوتر بودند به او مي گفتند كه شما هميجا باشيد ما جلو مي رويم در عملياتها هيچ گاه پشت سنگر نمي رفتند و موضع گيري نمي كردند و از تير مستقيم هراسي نداشتند . من گاهي جلوي ايشان چوب يا مانعي مي گذاشتم تا از تير در امان باشند وايشان ازاين چيزها ترسي نداشتند . ازلحاظ كارهاي چريكي واقعاً يك استثنا و نابغه بودند و تمام فرماندهان ارتش به او احترام مي گذاشتند .
نحوه شهادت
در منطقه عملياتي شمال غرب كشور در حاليكه يكي از گردانهاي عمل كننده را هدايت مي كرد با اصابت تركش توپ زخمي و ساعت 11 روز 8/7/64 در منطقه سرسول به فيض شهادت نائل و به لقاءالله پيوست .
براي آنكه مرگ ندارد
به نام خداي شهيدان كه فرمود شهيد بي مرگ است و به پاس خون شهيدان كه قلب گرمشان در آسمان شهر به خون نشست بگذار كه همت والايشان را بستائيم و غيرت و تقوايشان را شايد كه روز مرگي مان را از تن به زدائيم.
بگذار جاودانگي شهيدان عشق را كه در قربانگاهها به شهادت ايستادند، ما نيز شاهد شويم كه شهيدان پيام خويش را سرخ سرخ در سينه هاي ما نگاشتند ، تا كه مرگ بي ثمر و بي رنگ را به جاودانگي شهادت بدل كنيم . آنان قلبهاي لبريز از عشق و صداقتشان را كريمانه ارزاني كردند وخشماهنگ با بيداد در افتادند تا كه عجز و حقارت را در اندرون تك تك ما فرو شكنند .
اگر ايمانشان را براي ابد به ما هديه كردند ، اگر ايستاده مردن را به ما آموختند چه ناسپاسي نامردانه ايست كه بي يادشان شب را به سر آريم و بي نامشان روز را بياغازيم.
چه كسي كربلاي سالار ما ، حسين (ع) را دوباره بپا كرد ؟
لحظه هايي كه زبان در كام مانده مان قادر به اعتراض نبود ، و شرافت و تقوي شعور و غيرتمان به غارت مي رفت، كدامين تن در ظهر بلوغ عصيان سرخي عاشورا را به چشمان بي نورمان تاباند و جز شهيد چه كسي باور كرد ، كه زندگي در غلظت سياه شب تنها فريب خويش است ؟
براي زيستن و نور، براي رستن از شرك براي رهائي از مرگ رسيدن به جاودانگي تنها شهيد راه مي نمايد و صفير تيز گلوله هايش مشعل پرشعله راهي مي شود كه خلق خدا را به صبح روشن نويد مي دهد .
وبه دل ترنم آيات كه صبح گشته قريب و به منقار شاخه زيتون تا اوج روشن خورشيدها شهيد پيمود يكشبه صدساله راه را اينكه شهيد با انفجار قلب پر ازايمان - در عمق باور خاموش روحش بذر خجسته آزادگي نشاند ، قلبي به گرمي خورشيد در آسمان شهر نشست در راستاي ثابت فواره هاي خون - صد اغناي قامت پژمرده راست شد .
عاشقانه . عارفانه...
ما را در سایت عاشقانه . عارفانه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9salamashora6 بازدید : 217 تاريخ : دوشنبه 17 آبان 1395 ساعت: 19:51